Sp kan gi flertall for SVs barnehageforslag

Sp mener forslaget som foreligger er mangelfullt, men kan likevel støtte det og sikre flertall. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sp mener forslaget som foreligger er mangelfullt, men kan likevel støtte det og sikre flertall. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senterpartiet kan bli tungen på vektskålen når Stortinget stemmer over SVs forslag om å skille mellom ideelle og kommersielle private barnehager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV har allerede støtte fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Rødt. Regjeringspartiene er imot forslaget, mens Sp er på vippen, skriver Klassekampen.

– Vi har ikke stilt oss bak forslaget fra SV, Ap og KrF i utdanningskomiteens innstilling, men vi vil under behandlingen vurdere å gi subsidiær støtte, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad, som sitter i utdanningskomiteen.

Hun sier hennes parti ser behovet for å regulere de store kommersielle aktørene, men mener forslaget ikke skiller godt nok mellom kommersielle barnehager og de små, private.

Frp-leder Siv Jensen sier til Aftenposten at hun mener Ap driver en heksejakt mot private barnehageeiere.

– Nå er heksejakten i gang. Man går til angrep med påstander om at private barnehageeiere er kyniske profittjegere. De sikrer valgfrihet til foreldre, mangfold, og har bidratt til å nå full barnehagedekning. Nå blir de mistenkeliggjort og rakket ned på, sier Jensen. Hun mener Ap tar «veldig lange skritt til venstre» når de vil begrense muligheten til å ta ut profitt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært