Iversen: – Tror ikke det går an å knekke Klæbo

Emil Iversen lot seg ikke vippe av pinnen under søndagens pressekonferanse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Emil Iversen lot seg ikke vippe av pinnen under søndagens pressekonferanse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Hvis vi skal ta Emil Iversen (26) på ordet så er alle mann sjanseløse mot Johannes Høsflot Klæbo (21) i tirsdagens OL-sprint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På direkte spørsmål om hvordan de øvrige norske skulle tukte storfavoritt Klæbo kom Iversen med følgende salve:

– Nei, det tror jeg ikke går, så vi får prøve å knekke resten, sa 26-åringen som heller ikke er viden kjent for sin suverene optimisme.

Det er ofte heller motsatt. I OL-sammenheng er Iversen debutant. Målet er i hvert fall å gjøre det bedre enn da han VM-debuterte i Lahti sist vinter.

Da åpnet han med en skuffende 10.-plass på den individuelle sprinten, før det endte med fall på oppløpet, 4.-plass og påfølgende tårer etter lagsprinten med nevnte Klæbo.

Avslappet

I gymsalen som huser de norske pressekonferansene var det tre pene kuldegrader søndag formiddag, men det er usikkert om det var derfor at pressekonferansen aldri tok fyr.

Iversen fortalte at dagene i Pyeongchang har gått greit. Mye har handlet om soving.

– Det er greit. Det er litt vind, ellers trivelig. Jeg har sovet ganske mye og har vært litt trøtt, men det går seg sakte, men sikkert til. Jeg håper å være våken på tirsdag.

Søndagens skiathlon fikk han ikke gå. Det var et av hans store mål for sesongen.

– Jeg har alltid drømt om å gå skiathlon, så det var kjedelig det.

Lite ablegøyer

VG forsøkte å få liv i Iversen med å spørre ham om bilder i sosiale medier for åtte år siden da han feiret OL-gullet til Petter Northug i Vancouver. Han var usikker på hvilken reaksjoner det vil komme fra kameraten Northug om han selv skulle knalle til med et gull.

– Da var jeg klin gal. Sprinten går tidlig tidsmessig hjemme i Norge, så det blir artig å se om han er våken, men vi får vel tro at det kommer en liten tommel opp om jeg vinner.

Iversen kom heller ikke ut av fatning over at noen svenske journalister møtte opp til pressekonferansen med en pappfigur av samme Northug.

Dette var definitivt ikke dagen for de store ablegøyer. Tankene er for lengst rettet inn mot tirsdagens dueller.

Det blir nok noe helt annet tirsdag om Iversen skulle ende opp med sin første mesterskapsmedalje.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært