Nedregotten og Skaslien til omspill om semifinalebillett

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten har slitt kraftig i de to seneste kampene i OL. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix
Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten har slitt kraftig i de to seneste kampene i OL. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det norske laget i mixed double curling tapte siste grunnspillkamp i OL mot Kina 3-9. Dermed venter tiebreak mot samme lag om semifinaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ettersom både Norge og Kina endte grunnspillet med fire seirer og tre tap, og de har tre lag foran seg på tabellen, skal de søndag kveld lokal tid gjøre opp om den fjerde og siste semifinaleplassen.

Den norske duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien rotet bort sin første «matchball» da det overraskende ble 3-10-tap mot allerede utslåtte USA i lørdagens sjette kamp. Dermed trengte de seier over kineserne for å sikre semifinalebillett.

Slik skulle det ikke imidlertid ikke gå.

– Kina var gode. Vi hang så vidt med i kampen i starten. Jeg måtte gjøre sistesteinene mine helt perfekt. Og så holdt det i fem omganger, men så gikk det ikke lenger. Da var det bare å takke for kampen og prøve å glemme de to siste kampene, sa Skaslien til NTB rett etter nederlaget.

Knust

Det norske curlingparet ledet 2-1 etter tre omganger, men ble deretter hardt straffet for en dårlig omgang der kineserne vant 3-0 og tok ledelsen i kampen 4-2.

I femte omgang reduserte Norge ledelsen, men Nedregotten og Skaslien klarte aldri å skaffe seg grep om den svært viktige kampen.

I stedet spilte kineserne svært sterkt i den sjette omgangen, Nedregotten misset med siste stein, og Ba Dexin og Wang Rui kunne dermed kontrollere inn en imponerende 5-0-seier i omgangen.

Dermed valgte Nedregotten og Skaslien å gi opp seiershåpet og takket for kampen.

Sliter med nypussede steiner

– Vi sliter med is og steiner. De (arrangørene) har begynt å «rubbe» steinene, for de var redde for at det skulle curle for lite i sluttspillet. De har pusset steinene med sandpapir for å få dem til å curle mer, og da sliter vi, sukket Skaslien.

– De gjorde det før Finland-kampen (7-6-seier lørdag). Vi klarte akkurat å slå Finland, og så kom det to sure tap i de to siste kampene. Vi må prøve å takle forholdene litt bedre, la hun til.

Ifølge partner Nedregotten er det en nyinnført regel at arrangøren kan pusse steinene midt i en turnering.

– Det er vel greit at de gjør det, det er likt for alle, mente han.

Avkobling

Dersom den norske duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien skulle slå Kina og ta seg videre fra omspillet, blir fjorårets VM-toer Canada motstander i semifinalen.

Norge slo nettopp Canada i første OL-kamp, men siden har canadierne vunnet alle kamper, og laget topper dermed grunnspilltabellen foran Sveits og OAR (russiske utøvere).

I første omgang må det norske laget koble av før den avgjørende duellen med kineserne senere søndag.

– Vi må slappe av, men kanskje med noe aktivt, slik at vi ikke bare ligger og tenker. Heller gjøre noe så vi får tankene litt bort fra curling, sa Nedregotten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært