Mann (43) siktet for drap på kvinne (70) i Bergen

Politiet har funnet en død person i en leilighet i Landås i Bergen. En mann som befant seg i leiligheten, er pågrepet. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet har funnet en død person i en leilighet i Landås i Bergen. En mann som befant seg i leiligheten, er pågrepet. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen. Mannen fremstilles for fengsling mandag, opplyser Vest politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er så langt gjennomført to avhør av siktede, i går kveld og i natt. Han forklarer seg greit for politiet. Mannen er nå ivaretatt av helsevesenet med vakthold fra politiet. Han vil bli framstilt for fengsling i morgen, mandag. Tidspunkt for fengslingsmøtet er ikke klart, opplyser påtaleansvarlig Ørjan Ogne i Vest politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

Politiet forteller at de er ferdige med de innledende undersøkelsene på stedet, og at de har funnet det de mener er et drapsvåpen.

Fant drapsvåpenet

– Åstedet er nå frosset og sikret og arbeidet vil fortsette søndag ettermiddag. Politiet har funnet og sikret det vi antar er drapsvåpenet. Det ble funnet i et søppelrom etter forklaring fra siktede, opplyser Ogne.

Den avdøde kvinnen ble sendt til Gades Institutt for obduksjon. Obduksjonen startet søndag ettermiddag. Avdøde er ennå ikke formelt identifisert og politiet sier det derfor er for tidlig å si noe om relasjon mellom siktede og avdøde.

Rundspørring

– I går kveld og natt ble det foretatt rundspørring i blokken der avdøde ble funnet. Rundspørring i nabolaget vil fortsette i dag. Den viktigste oppgaven for politiet i dag er å kartlegge siktede og avdødes bevegelser siste tid, sier Ogne.

Politiet har fått varslet avdødes nærmeste pårørende som vil få oppnevnt bistandsadvokat. Ogne opplyser at politiet regner med å kunne gi en oppdatering på saken på politihuset i Bergen klokken 17.30.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært