Trump vil ikke frigi demokratenes notat

President Donald Trump hadde fem dager på å ta en avgjørelse om det omstridte dokumentet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump hadde fem dager på å ta en avgjørelse om det omstridte dokumentet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump sier han ikke vil offentliggjøre demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump bruker nasjonal sikkerhet som argument for at dokumentet ikke kan frigis og ber om endringer.

Avgjørelsen kommer etter at etterretningskomiteen i Representantenes hus mandag stemte ja til å offentliggjøre demokratenes FBI-notat.

I et brev til komiteen skriver Don McGahn, rådgiver i Det hvite hus, at dokumentet inneholder «en rekke klassifiserte og spesielt sårbare avsnitt» og ber demokratene gjennomgå notatet sammen med Justisdepartementet.

McGahn sier Trump fortsatt er tilbøyelig til å frigi dokumentet dersom det blir gjort visse endringer.

Bakgrunnen for at komiteen ønsker å frig demokratenes dokument er at Trump forrige fredag offentliggjorde et omstridt notat ført i pennen av staben til republikaneren Devin Nunes. I notatet blir det hevdet at FBI og justisdepartementet har opptrådt kritikkverdig og løpt Demokratenes ærend.

Trump mener notatet renvasker ham for anklagene om at han fikk russisk bistand i valgkampen, noe både demokrater og FBI har avvist.

Demokratenes notat tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
22:26NorgeMann skjøt i bakken under nabokrangel i Nord-Odal22:26NorgePåtalemyndigheten ber om 20 måneders fengsel etter beslag av eksplosiver i Sola22:05SportSvenskene regner med klarsignal fredag for fotballstart midt i juni21:40PolitikkDonald Trump vil nekte velgere å stemme via post, men hans pressesekretær har stemt per post i 10 år20:40NorgeØkokrim: Dokumentarfilmskaper handlet i nødrett da hun deltok i mishandling av griser20:34MotorKilde: Renault kutter 15.000 stillinger19:59PolitikkBrundtland: – Coronapandemien viser viktigheten av internasjonalt samhold19:40VerdenNew York-guvernør vil påby munnbind i butikker19:17NyheterElverum sikret seg fransk superstjerne: – Tidenes signering i norsk håndball19:07SportVegard Forren ferdig som Molde-spiller19:05VerdenPandemien har fratatt 5 millioner jobben i Brasil18:53NorgeSpesialenheten for politisaker etterforsker kollisjon18:40Politikk50 verdensledere tar til orde for samarbeid etter pandemien18:26SportCarlsen utklasset Nakamura i første semifinale18:07NorgeForhandlingene om revidert nasjonalbudsjett er i gang17:47PolitikkRegjeringen vil gi lønnstilskudd til bedrifter for å ta tilbake permitterte17:02VerdenForsker: Beijing vil ikke at Hongkong skal bli som resten av Kina16:32NorgeTre personer siktet for ungdomsvold mot 15-åring på Vaulen ved Stavanger16:30SportPremier League starter opp igjen 17. juni, avsluttes 2. august16:18NorgeRegjeringen åpner opp for jobbreiser i hele Norden uten at man må i karantene etterpå
Populært