A-ha-show på Oslo Spektrum

Konsert med a-ha i Oslo Spektrum.
F.v. Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Konsert med a-ha i Oslo Spektrum. F.v. Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert på Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det legendariske bandets konsert er en del av innspillingen av den kjente konsertserien «MTV Unplugged». Det var fredag kveld utsolgt på Oslo Spektrum.

I forkant av konserten ba israelske og norske palestinavenner a-ha avlyse den planlagte konserten i Israel i juni. To israelske musikere, David Oppenheimer og Danielle Ravitzki, har sendt et personlig brev til gruppen.

De to musikerne mener palestinere i Israel lever under et apartheidregime. I brevet viser de til at Israel undertrykker palestinsk kunst og kultur, at kunstnere rettsforfølges og at teatre stenges.

AKULBI, samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel, holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.