Duterte vil ha filippinske gjestearbeidere hjem fra Kuwait

Filippinenes president Rodrigo Duterte. Foto: AP / NTB scanpix
Filippinenes president Rodrigo Duterte. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filippinenes president Rodrigo Duterte vil ha filippinske gjestearbeidere hjem fra Kuwait innen tre døgn etter at en filippinsk hushjelp ble funnet drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket av den 29 år gamle kvinnen ble tidligere denne uken funnet i en fryser i en ubebodd leilighet i Kuwait. Kvinnen bar tydelige tegn på å ha blitt torturert og deretter kvalt.

Duterte opplyste fredag at han har bedt arbeidsdepartementet om å ta kontakt med filippinske flyselskap for å få fløyet filippinske gjestearbeidere ut av det arabiske landet innen 72 timer.

– Jeg vil ha dem ut derfra, alle som vil. Hver time teller, for det er åpenbart at hver time så blitt filippinere påført lidelse og brutalitet, sa Duterte på en pressekonferanse.

I januar i år innførte filippinske myndigheter forbud mot at filippinske borgere kan reise til Kuwait som gjestearbeidere. Bakgrunnen er en rekke mistenkelige dødsfall blant filippinere i det arabiske landet de siste årene. i 2017 døde 103 filippinere i Kuwait, mens tallet året før var 82.

Det bor i dag om lag 250.000 filippinere i den lille Golf-staten. Svært mange av dem er kvinner som jobber som hushjelper i kuwaitiske familier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært