Ukjent årsak til helikopterulykken ved Barentsburg

Åtte personer mistet livet da dette helikopteret styrtet i sjøen utenfor Barentsburg 26. oktober i fjor. Her er skroget hevet opp på dekket på skipet Maersk Forza. Foto: Havarikommisjonen / NTB scanpix
Åtte personer mistet livet da dette helikopteret styrtet i sjøen utenfor Barentsburg 26. oktober i fjor. Her er skroget hevet opp på dekket på skipet Maersk Forza. Foto: Havarikommisjonen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norske og russiske eksperter saumfarte helikoptervraket i to uker, men har ikke funnet årsaken til ulykken som kostet åtte russere livet 26 oktober i fjor,

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser havariinspektør Hans Herdahl i Statens havarikommisjon for transport til Nordlys.

Det var 26. oktober i fjor helikopteret av typen Mi-8 havarerte i Isfjorden utenfor Barentsburg på Svalbard. Åtte mennesker mistet livet i ulykken, tre besetningsmedlemmer og fem forskere. Kun én av de omkomne ble funnet.

– Undersøkelsen av selve helikopteret er avsluttet. Vi hadde med oss to fra russisk havarikommisjon og tre fra helikopterfabrikken. Etter arbeid i to uker fant vi ingen tekniske feil, sier Herdahl.

Helikopteret sank og ble liggende på 209 meters dyp, 2,2 kilometer fra dets planlagte destinasjon, Kap Heer utenfor Barentsburg. Ni dager etter ulykken ble det hevet, og fraktet til fastlandet for undersøkelser.

Granskingen er blitt vanskeliggjort av at dataregistratoren ble slått i stykker i havariet. Dataregistratoren, én av de to svarte boksene, tar opp informasjon om blant annet høyde, fart og motorytelse og lagrer den etter en ulykke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært