Prins Henrik alvorlig syk - kronprins Frederik avbryter OL-besøk

Prins Henrik med barnebarnet Isabella og kronprinsesse Mary på Amalienborg slott under folkehyllesten til dronning Margrethe av Danmark i forbindelse med hennes 70-årsfeiring i 2010. Fra v. på balkongen: Prins Nikolai, prins Christian, dronning Margrethe, prins Felix, kronprins Frederik, prins Henrik, prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Prins Henrik med barnebarnet Isabella og kronprinsesse Mary på Amalienborg slott under folkehyllesten til dronning Margrethe av Danmark i forbindelse med hennes 70-årsfeiring i 2010. Fra v. på balkongen: Prins Nikolai, prins Christian, dronning Margrethe, prins Felix, kronprins Frederik, prins Henrik, prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: NTB scanpix

Prins Henriks tilstand er alvorlig forverret. Kronprins Frederik forlater derfor OL i Sør-Korea og er på vei hjem til Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Henrik (83) ble innlagt på Rigshospitalet i København i slutten av januar etter et ferieopphold i Egypt.

Prins Henrik og dronning Margrethe av Danmark på konsert i rådhuset i København under dronningens 40-årsjubileum som regent i januar 2012. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Prins Henrik og dronning Margrethe av Danmark på konsert i rådhuset i København under dronningens 40-årsjubileum som regent i januar 2012. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senere kom det fram at han var blitt undersøkt for en svulst i venstre lunge, men den viste seg å være godartet. Kongehuset ønsker ikke å utdype årsaken til at prinsen har blitt dårligere. For bare en uke siden ble det meldt at han skulle behandles for en lungebetennelse og at han etter dette kom til å oppholde seg på Fredensborg Slot nord på Sjælland.

– Prins Henriks tilstand er dessverre alvorlig forverret. Hans Kongelige Høyhet kronprinsen har på denne bakgrunn avbrutt sitt opphold i Sør-Korea, der han var i forbindelse med de vinterolympiske lekene. Kronprinsen er nå på vei til Danmark, skriver kongehuset i en pressemelding fredag morgen.

Demensdiagnose

Prins Henrik ble også innlagt på sykehus i sommer, og i høst meldte kongehuset at prinsen lider av demens.

Bare en måned tidligere hadde Henrik skapt store overskrifter da han ga beskjed om at han ikke ville gravlegges sammen med dronning Margrethe. Han begrunnet det med at han ikke kunne legges i graven med sin kone så lenge de to ikke var likeverdige.

Ferieopphold i Egypt

Før innleggelsen på Rigshospitalet 28. januar hadde prinsen siden 4. januar vært i feriebyen Sharm El Sheikh i Egypt, der han i mange år har kjent en hotelleier.

Den 83 år gamle prinsen var også innlagt på sykehus i sommer, da som følge av smerter i et bein, som oppsto etter en operasjon.

Prins Henrik er opprinnelig fra Frankrike og ble døpt Henri Jean André de Monpezat. Han og dronning Margrethe giftet seg i 1967, og de har to sønner sammen, kronprins Frederik og prins Joachim.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært