Sedelighetssiktet samfunnstopp fra Troms løslates

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen er utvidet, men politiet vil ikke be om forlenget varetekt for samfunnstoppen fra Troms som har sittet i varetekt siden 3. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet begjærer ikke videre varetektsfengsling av den siktede i sedelighetssaken. Den siktede blir løslatt i løpet av torsdagen, selv om siktelsen er utvidet.

– Det er ikke så stor fare for forspillelse av bevis at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskninga, sier politiinspektør Elin Norgård Strand.

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold og for å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon

– Mistenker flere

Siktelsen er nå utvidet til å omfatte samme type forhold for ytterligere en fornærmet. Det er nå tre fornærmede i saken, inkludert den fornærmede i den tidligere henlagte saken. Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010. Alle tre kom til Norge som asylsøkere.

– Vi mistenker at det kan være flere fornærmede i samme miljø, sier politiinspektøren til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterlyser fremdeles vitner som kan opplyse saken.

– Tipstilfanget har nå avtatt i saken så det er på sin plass å minne om at politiet fremdeles gjerne vil ha opplysninger eller kjenner til fornærmede, sier politiinspektøren.

Lettet over løslatelse

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og hans advokat Bjørn M. Litveit Hansen sa onsdag at de ville motsette seg ytterligere fengsling.

– Men min klient er lettet over løslatelsen. Nå skal jeg snakke med ham, så får vi se, sier Hansen til NTB.

Han sier til TV 2 at han ikke er overrasket over løslatelsen og sier at klienten nå vil konsentrere seg om familien sin og roe ned etter tung og vanskelig periode.

– Han er innforstått med at folk i lokalsamfunnet vet hvem han er, men han har ikke tenkt så mye på det. Han har konsentrert seg om å forklare seg om disse mistankene, sier advokaten.

Den siktede er ilagt kontaktforbud overfor de fornærmede.