Ski-O: Fjerdeplass for Watterdal i EM

Øyvind Watterdal gikk inn til den «sure» 4.-plassen på mellomdistansen i EM i skiorientering. Det ble dobbelt russiske med Andrej Lamov som vinner.

Watterdal var 55 sekunder unna gullet og 8 sekunder unna bronsen. Likevel var Tønsbergmannen fornøyd.

– Jeg må bare være kjempefornøyd med dette. Om en tar i betraktning at jeg kom sent i gang med treningen foran årets sesong, er dette noe av det beste jeg har gjort, sier han.

Watterdal leverte solid og lå lenge på medaljeplass, men måtte til slutt se hjemmehåpet Stanimir Belomazhev stikke av med den siste medaljeplassen fra et seint startnummer.

Watterdal manglet bare 8 sekunder for å kunne ta steget opp på siste medaljeplass.

Måtte snu

– Akkurat de sekundene forsvant nok da jeg måtte snu for å få stemplet skikkelig på sistepost. Men jeg er uansett fornøyd med dagens løp.

Andrej Lamov var 18 sekunder foran sin landsmann Eduard Khrennikov, mens bronsen gikk til den bulgarske hjemmeløperen Stanimir Belomazjev som ble slått med 47 sekunder.

Jørgen Madslien gikk seg inn til 9.-plassen (1.45 min. bak), mens Lars Moholdt ble nummer 12 (2.14).

Gull og bronse

I kvinneklassen tok svenske Tove Alexandersson nok et orienteringsgull. Hun var 1.03 foran russiske Maria Ketsjkina på annenplass, mens bronsen gikk til svenske Linda Lindkvist, ytterligere 10 sekunder bak.

Beste norske ble Anna Ulvensøen på åttendeplass, slått med 2.38.

I junior-VM gikk Jørgen Baklid inn til gull. Nordmannen vant med 1.46 foran svenske Henning Sjokvist og 2.24 før Nicola Mueller fra Sveits på tredjeplass.

I kvinneklassen endte Marlin Haavengen med bronse., 1.29 bak den russiske vinneren Marlina Vyatkina. Veronika Kalinina, også hun fra Russland, ble nummer tre, 55 sekunder bak Kalinina.