Styrket tro på enighet i Tyskland 

Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) i diskusjon med SPD-leder Martin Schulz. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel (t.h.) i diskusjon med SPD-leder Martin Schulz. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De tyske koalisjonsforhandlingene fortsetter på overtid. Men troen på at forhandlingene skal lykkes, ser ut til å være styrket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Angela Merkels kristenkonservative parti CDU forhandler med sitt bayerske søsterparti CSU og sosialdemokratiske SPD om en ny regjeringsplattform.

De tre skulle møtes ved SPDs hovedkvarter i Berlin mandag klokka 10 for å fortsette samtalene.

Partiene hadde egentlig satt seg som mål å avslutte forhandlingene i helgen, men det gikk ikke. Partiene kom til enighet om blant annet boligpolitikk og digitalisering, men de klarte ikke å komme i mål med samtalene om helsepolitikk og arbeidslivspolitikk.

– Det er fortsatt viktige spørsmål som må besvares, sa Merkel søndag.

Ny selvpålagt frist til å komme til enighet er tirsdag. Både konservative og sosialdemokratiske politikere har uttalt seg i positive ordelag om prosessen.

– Vi har nådd et punkt hvor vi kan få et godt utfall, sier CDUs Armin Laschet til ARD.

Regjeringssituasjonen har vært uavklart helt siden valget i september i fjor. Forhandlingene er de mest langtrukne siden annen verdenskrig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden