Maars Johnsen i dytten

Bjørn Maars Johnsen scoret igjen for Den Haag i nederlandsk fotball lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bjørn Maars Johnsen har for alvor funnet målformen i nederlandsk fotball. Den Haag-spissen fant igjen nettmaskene i 1-1-kampen borte mot Heracles.

Norskamerikaneren har dermed scoret i to av tre ligakamper hittil i 2018. Totalt står han med ni fulltreffere i æresdivisjonen denne sesongen, og fire av dem har kommet i løpet av de fire siste serierundene.

Maars Johnsen tok Deen Haag i føringen etter 21 minutters spill lørdag. Stillingen holdt seg helt fram til Reuven Niemeijer utlignet for Heracles ni minutter ut i annen omgang.

Nå som Maars Johnsen er i dytten, er det ikke utenkelig at han blir å se også Lars Lagerbäcks neste landslagstropp. 26-åringen debuterte for Norge i juni i fjor.

Den Haag er nummer ni på tabellen med sine 28 poeng.

Tidligere lørdag spilte både Martin Ødegaard og Morten Thorsby hele kampen da Heerenveen vant 1-0 hjemme mot Twente. Den danske midtstopperen Daniel Høegh ble matchvinner med sin scoring halvveis ut i annen omgang.

Heerenveen har hevet seg litt i det siste. Klubben står nå med to strake seirer og ligger rett foran Den Haag på tabellen med to poeng mer.

PSV Eindhoven hadde ingen problemer hjemme mot femteplasserte Zwolle. Den suverene serielederen vant 4-0, der Luuk de Jong scoret hattrick. Alle scoringene kom etter at gjestenes Mickey van der Hart ble utvist få minutter før pause.