Boateng løftet Eintracht Frankfurt til 2.-plass

Niko Kovac har hatt en heldig hånd med Eintracht Frankfurt den siste tiden. Fredag klatret laget til 2.-plass i Bundesliga med 2-0-seier over Borussia Mönchengladbach. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kevin-Prince Boateng scoret det første målet da Eintracht Frankfurt slo Borussia Mönchengladbach 2-0 fredag og klatret til 2.-plass i tysk Bundesliga fotball.

Laget startet dagen på 7.-plass, men seieren løftet Eintracht forbi fem rivaler, deriblant fredagens motstander. Bare Bayern München er foran, men opp dit er det hele 14 poeng.

Boateng scoret fra kloss hold på innlegg fra Timothy Chandler to minutter før pause.

Gjestene presset hardt for utligning i annen omgang og skapte mange sjanser, men lyktes ikke. Thorgan Hazard burde ha utlignet på straffespark 12 minutter før slutt, men han dundret ballen i tverrliggeren.

Boateng forårsaket straffesparket i en duell med Lars Stindl.

– Flaks hører med i fotballen, sa Boateng til Eurosport etter kampen.

Luka Jovic fastsatte resultatet tre minutter på overtid. Eintracht Frankfurt er nå ubeseiret i seks kamper siden laget tapte for Bayern München i begynnelsen av desember.

– Jeg er glad for at vi vant. I første omgang var vi gode, etter pause mindre gode, sa trener Niko Kovac.

Mest sannsynlig må Eintracht gi fra seg 2.-plassen i løpet av helgen, ettersom de fleste av rivalene spiller da. Bayern München kan også øke ledelsen ytterligere med hjemmeseier mot Hoffenheim lørdag.