Sveriges skiskyttertrener får reise til OL

Wolfgang Pichler får likevel bli med ti OL. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Wolfgang Pichler får likevel bli med ti OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Wolfgang Pichler, Sveriges landslagssjef i skiskyting, får likevel reise til OL etter at han torsdag kveld fikk klarsignal fra IOC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding opplyser Sveriges olympiske komité (SOK) at Pichler fikk klarsignal torsdag kveld.

– Jeg har gitt beskjed til skiskytterforbundet og Wolfgang Pichler at han kan delta i OL i Pyeongchang og at vi har tatt han ut som leder i OL-troppen, opplyser Peter Reinebo i pressemeldingen.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestengte i desember Russland som nasjon fra OL i Pyeongchang, basert på omfattende og systematisk doping under OL i Sotsji for fire år siden.

Pichler ble først nektet akkreditering på grunn av sin fortid som russisk trener, men nå har IOC kommet fra til at enkelte trenere som ikke lenger jobber i Russland likevel får akkreditering til OL.

Pichler var sjef for Russlands kvinnelandslag i skiskyting i årene 2011 til 2014. Flere av utøverne han hadde ansvar for er blitt disket fra Sotsji-OL og utestengt fra OL på livstid for dopingjuks.

Det gjelder både Olga Zaitseva, Jana Romanova og Olga Vilukhina.

Wolfgang Pichler, som er tysk, var i sin tid personlig trener for den svenske stjernen Magdalena Forsberg. Etter at hun la opp, overtok han hele det svenske laget.

Etter noen år i Russland vendte han tilbake til Sverige, og han har hatt jobben som landslagssjef siden 2015. Han benekter at han har vært involvert i russisk dopingjuks.

Personvernpolicy