Coutinho debuterte da Barcelona slet seg videre

Lionel Messi scoret det avgjørende målet da Barcelona tok seg til semifinale i cupen på bekostning av byrival Espanyol. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Philippe Coutinho fikk sin debut som innbytter da Barcelona slet seg til semifinale i den spanske cupen med 2-0-seier i byderbyet mot Espanyol torsdag.

Dagen etter at erkerivalen Real Madrid forsvant ut av cupen på ydmykende vis med hjemmetap mot Leganés unngikk Barcelona samme skjebne. 0-1-tapet fra første kamp ble revansjert, men marginen ble ikke større enn nødvendig.

Luis Suárez nikket inn det viktige ledermålet allerede før det var spilt ti minutter, og dermed sto det 1-1 sammenlagt. Uruguayaneren har scoret sju mål på Barcelonas seks siste kamper.

Lionel Messi satte inn det avgjørende målet i det 25. minutt. Messi misset straffe i den første kampen, da Barcelona måtte tåle sitt første tap siden august, men han revansjerte seg med skuddet som endret retning på Naldo og lurte keeper Pau Lopez.

Det var Barcelonas 4000. mål på Camp Nou i offisielle kamper.

Barcelona dominerte, men en trygg ledelse var det ikke. En redusering ville sendt Espanyol videre på bortemålsregelen. Gjestene skrek på straffe ti minutter før slutt, men fikk ikke gehør hos dommeren.

Messi nikket i stolpen rett før slutt, men 2-0 var greit.

Nummer 14

Coutinho, som ble hentet fra Liverpool for 160 millioner euro etter en langvarig overgangssaga, fikk debuten utsatt til torsdag på grunn av en skade i låret.

Brasilianeren fikk kraftig jubel fra 79.774 tilskuere på Camp Nou da han kom inn for Indres Iniesta i det 68. minutt. Han har fått drakt nummer 14, som legenden Johan Cruyff i sin tid brukte i Barcelona.

Den colombianske midtstopperen Yerry Mina, som nylig ble hentet fra Palmeiras for 11,8 millioner euro, var også blant reservene torsdag, men han ble sittende på benken.

Tok farvel

Kjøpet av Mina gjorde at Barcelona slapp Javier Mascherano til kinesisk fotball. Argentineren fikk ta farvel med hjemmepublikum før cupkampen.

I semifinalen spiller Barcelona mot Valencia, mens Sevilla møter Leganés.