Mathis Olimb avgjorde for Linköping

Mathis Olimb scoret det avgjørende målet for Linköping i torsdagens borteseier. Her er han i aksjon for Norges landslag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mathis Olimb scoret det avgjørende målet for Linköping i torsdagens borteseier. Her er han i aksjon for Norges landslag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mathis Olimbs gode uke fortsatt torsdag, da han scoret det avgjørende målet i Linköpings 5-1-seier borte mot Brynäs i SHL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag leverte han to assist i 3-0-seieren mot Örebro. Både han og bror Ken André noterte målpoeng på hver av rekkekamerat Daniel Olsson-Trkuljas scoringer.

Onsdag ble brødrene som ventet uttatt i Norges OL-tropp, og torsdag scoret Mathis det avgjørende 2-0-målet i Gävle i en kamp Ken André sto over på grunn av skade.

Det var hans 10. SHL-mål for sesongen, men de åtte første kom mellom september og november, så det var etterlengtet.

Sto i veien

– En veldig bra uke. Noen ganger spretter pucken riktig vei, og da må man glede seg, sa han etterpå.

– På scoringen sto jeg bare i veien. Pucken traff kølla min og gikk inn. Så herlig kan hockey være iblant.

Ken André ble igjen hjemme i Linköping etter å ha fått en smell i hodet mot Örebro, men han trente lett torsdag.

– Ken André hadde vondt i hodet dagen etter smellen. Jeg håper han ikke får noen reaksjon etter treningen, men jeg tror det kommer til å gå bra. Hodeskader må man være forsiktig med, sa Mathis Olimb.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langt framme

Linköping er med seirene på 3.-plass på SHL-tabellen. Det er hele 18 poeng opp til det suverene lederlaget Växjö, men bare to poeng til Djurgården på 2.-plass.

Färjestad falt til 4.-plass med 1-4-tapet for Luleå. Norges landslagskeeper Lars Haugen hadde 23 redninger, men slapp også inn tre mål. Det siste hjemmemålet kom i tomt bur.

Mats Rosseli Olsen, som i likhet med Olimb-brødrene og Haugen er OL-uttatt, noterte en assist da Frölunda slo Karlskrona 7-1 og klatret til femteplass med samme poengsum som Färjestad.