CAS godtok frikjennelse etter "dopingkyss"

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettens voldgiftsrett (CAS) avviste torsdag WADAs anke etter at den amerikanske sprinteren Gil Roberts i fjor ble frifunnet for doping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roberts ble av det amerikanske domsutvalget trodd på at han fikk i seg det forbudte stoffet probenecid ved å kysse kjæresten sin, som hadde fått foreskrevet kapsler med Moxylong kjøpt i India for en bihulebetennelse.

Under behandlingen i USA konkluderte voldgiftsinstansen AAA med at Roberts hadde utvist "ingen skyld", og han slapp straff.

WADA anket den avgjørelsen inn for CAS i august i fjor. En høring i ankesaken ble avholdt tidligere i januar, skriver CAS i en pressemelding.

CAS-dommerne kom enstemmig til at utøveren hadde godtgjort hvordan han hadde fått i seg stoffet, og at han ikke hadde grunn til å vite at han fikk i seg et ulovlig stoff ved å kysse kjæresten.

Hans versjon ble ifølge dommerne ikke motbevist av de vitenskapelige beviser framlagt av WADA.

Det ble også fastslått at den lave konsentrasjonen probenecid han fikk i seg ikke ville bidratt til å skjule bruk av prestasjonsfremmende stoffer. Den effekten er grunnen til at stoffet står på forbudslista.

Der CAS i fjor betydelig skjerpet utelukkelsen av Therese Johaug for en annen utilsiktet form for inntak av et forbudt stoff via leppene, ble frikjennelsen av Roberts godkjent.