Søderlund misset straffe da Saint-Étienne røk ut

Alexander Søderlund misset på straffe da Saint-Étienne ble slått ut av cupen onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Både Alexander Søderlund og Ole Selnæs tok straffespark da Saint-Étienne gjestet Troyes i cupen. Søderlund misset, og laget røk ut.

Begge nordmennene startet kampen og spilte 120 minutter da tabellnaboene kjempet om avansement til åttedelsfinale i cupen.

Benjamin Nivet ga hjemmelaget Troyes ledelsen på straffespark vel halvveis i første omgang, men Habib Maiga utlignet tidlig i annen omgang.

Søderlund var involvert i flere Saint-Étienne-sjanser og hadde en stor sjanse til å avgjøre kampen fem minutter før slutt i annen ekstraomgang, men skuddet fra kanten av 5-meteren gikk så vidt utenfor.

Straffedrama

Jessy Moulin reddet hjemmelagets første straffespark, og Saint-Étienne ledet 1–0 da Søderlund tok lagets annen straffe. Han feilet, og dermed var man like langt.

Også lagets tredje straffeskytter Hernani misset, og Troyes skaffet seg et overtak. Selnæs satte inn 2–2 med gjestenes fjerde straffe, men Troyes skjøt sist og bommet ikke mer. Det endte 4–3.

Saint-Étienne har slitt tungt i serien og har bare fire lag bak seg på tabellen. Laget er ett poeng og en plassering bak Troyes.

PSG-seier

Serieleder Paris Saint-Germain greide seg uten Neymar da Guingamp ble slått 4–2. Adrien Rabiot, Javier Pastore og Marquinhos scoret for PSG, som også fikk hjelp av et selvmål.

Edinson Cavani jaget forgjeves på sitt 157. PSG-mål, som vil være ny klubbrekord. Han hadde en rekke sjanser, men greide ikke å slette Zlatan Ibrahimovics rekord som han tangerte i forrige kamp mot Dijon.

Neymar ble buet ut av fansen da han insisterte på å ta straffe i 8-0-seieren i stedet for å gi Cavani sjansen til å slå rekorden da. Onsdag sto brasilianeren over på grunn av problemer med låret.

Lyon i slag

Lyon fulgte opp helgens sterke 2-1-seier over PSG ved å slå Monaco 3–2 på bortebane i cupen. Mål av Bertrand Traore, Mariano Díaz og et selvmål av Djibril Sidibé avgjorde kampen.

Stevan Jovetic og Rony Lopes scoret for Monaco, mens midtstopper Kamil Glik nikket i tverrliggeren på overtid.

Montpellier slo Lorient 4–3 i en thriller, mens det var måltørke selv i straffesparkkonkurransen da Metz slo Tours 2–1 på straffer etter 120 målløse minutter.