Oppholdsvær venter Kate og William

Når Oslo har hvit snø, sola viser seg og vinden løyer viser Holmenkollen og Holmenkollbakken seg fra sitt mest sjarmerende. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Når Oslo har hvit snø, sola viser seg og vinden løyer viser Holmenkollen og Holmenkollbakken seg fra sitt mest sjarmerende. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig ser det ut til at hertuginne Kate og prins William kan få oppleve norsk vintervær på sitt beste, hvis bare vinden ikke dreier eller tar helt av. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hertugparet av Cambridge ankommer Norge torsdag 1. februar og har program med de norske kongelige til og med fredag 2. februar. Verken hertuginne Kate eller prins William har vært i Norge før, og har et sterkt ønske om å få oppleve barn og unges hverdag, særlig typisk norske utendørsaktiviteter. Foreløpig anslår langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt med ganske stor sikkerhet at det ikke blir nedbør under besøket.

– De fleste prognosene viser lite eller ikke noe snø akkurat de to dagene, men det er litt tidlig å si noe helt sikkert. Det kommer snø fra helga av og muligens fram til besøket. Kombinert med kaldere vær kan det bety at snøen vil holde seg og ligge fin og hvit, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Seniorrådgiver Henrik Width i Utenriksdepartementet er for tiden travel med planleggingen av besøket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Oppholdsvær høres jo veldig bra ut. Jeg tror alle de som er involvert vil være enige om det, særlig om vi kunne få litt sol i Holmenkollen, sier han.

Solforholdene kan avhenge av vindretningen.

– Vind og spesielt solforhold er det litt tidlig å si noe om. Det ser ut som det kan bli litt nordavind. Vi håper det ikke blir for nordøstlig vind, for det kan bety skyet vær, sier Moxnes.

Hun minner alle som vil følge besøket utendørs på at det også kan bli temmelig kaldt, så de bør kle seg passende og ta med godt sitteunderlag.