To drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

USA har trappet opp droneangrepene mot militante islamister under president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
USA har trappet opp droneangrepene mot militante islamister under president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To ledende medlemmer av det såkalte Haqqani-nettverket, som har gjennomført flere terroraksjoner i Afghanistan, er drept i et amerikansk droneangrep i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge pakistanske politikilder ble det i morgentimene onsdag avfyrt to droner mot et bolighus i landsbyen Dapa Mamuzai i Kurram-området nordvest i Pakistan, nær grensa til Afghanistan.

Nasir Mehsud og et annet ledende medlem av Haqqani-nettverket ble ifølge kildene drept i angrepet.

Haqqani-nettverket sto blant annet bak angrepet mot Serena Hotel i Kabul i 2008, der daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre befant seg og den norske journalisten Carsten Thomassen ble drept.

Det klanbaserte nettverket regnes som en del av Taliban og ledes av Sirajuddin Haqqani, som også er nestleder i Taliban.

Pakistanske myndigheter har gjentatte ganger protestert mot USAs droneangrep og kaller det en krenkelse av landets suverenitet, mens amerikanerne anklager Pakistan for å gi militante islamister en trygg havn.

USA trappet kraftig opp bruken av droner mot antatt militante islamister under president Barack Obama. Tusenvis av sivile er drept i angrepene, til sterk kritikk fra menneskerettsgrupper som betegner slike angrep som utenomrettslige henrettelser.

Under president Donald Trump er angrepene trappet ytterligere opp.