Johannessen jakter på Karabatic-detaljer

Håndballkongen Nikola Karabatic (til venstre) snakker med Sander Sagosen under trening i Zagreb. Flere norske spillere titter nysgjerrig opp.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Håndballkongen Nikola Karabatic (til venstre) snakker med Sander Sagosen under trening i Zagreb. Flere norske spillere titter nysgjerrig opp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nikola Karabatic (33) har vært håndballkonge i ti år og er EMs superstjerne. Gøran Johannessen (23) vil samme vei og bruker forbildet for å komme til toppen.,

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir nesten andektig når Karabatic dukker opp i håndballmiljøet. Bildet av de norske spillerne som titter opp på ham før en trening i Zagreb, sier sitt om statusen hans.

Johannessen er blinket ut som Norges neste nye superspiller etter Sander Sagosen. – Jeg har sett opp til ham i mange år. Det store med Karabatic er at han er god i alle spillets faser. For tiden er han verdens desidert beste håndballspiller, sier Johannessen til NTB om franskmannen.

– Er det han du måler deg med? Dit skal jeg nå?

– Han er den spilleren du bør se opp til hvis du vil bli verdens beste fordi han er verdens beste. Jeg har sett mye på hvordan han spiller. Han har vært en stor inspirasjon for meg.

Kloke

– Jeg vil bli en toveisspiller som spiller hele kampene gjerne 100 ganger i året. Det er det jeg vil en gang. Jeg har kommet noen skritt på veien, og så er det mange igjen, sier Johannessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva kan du bli bedre på?

– Jeg føler at jeg trenger et klokere håndballhode. Der er Christian Berge (norske landslagssjef) og Karabatic veldig flinke. Det gjelder blant annet hva slags type spill du skal spille mot de forskjellige forsvarsformasjonene. Ofte kommer slike ting naturlig for Berge som har et klokt håndballhode. Det kommer ikke naturlig for meg ennå.

– Kan man trene på det?

– Ja, enten ved å se mye håndball, snakke håndball eller bare bli eldre. Eller en kombinasjon av alt. Når du ser Karabatic spille, så er det alltid noe småting å plukke opp. Det kan være et fikst innspill eller en finte du kan lære deg, sier Gøran Johannessen.

Norge møter Sverige onsdag og må vinne med fem mål for å ha håp om å nå semifinalen.