Graz og Schladming vurderer felles OL-søknad

Schladming er Henrik Kristoffersens favorittbakke selv om noen blant publikum kastet snøballer på ham under tirsdagens renn. Tirsdag ble det kjent at Graz og Schladming vurderer å søke om å arrangere OL sammen i 2026. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Schladming er Henrik Kristoffersens favorittbakke selv om noen blant publikum kastet snøballer på ham under tirsdagens renn. Tirsdag ble det kjent at Graz og Schladming vurderer å søke om å arrangere OL sammen i 2026. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Graz og Schladming vurderer en felles søknad om å arrangere vinter-OL i 2026. Det offentliggjorde byene tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer tre måneder etter at Innsbrucks OL-søknad ble skrinlagt fordi innbyggerne i Tyrol vendte tommelen ned for planene i en folkeavstemning.

Myndighetene i Graz og Schladming opplyste i forbindelse med tirsdagens kveldsslalåm i Schladming at de jobber med en økonomisk plan som skal legges fram i mars.

Ytterligere utredninger av hva som skal til for å gjennomføre OL-planene skal gjøres innen juni, men Schladmings borgermester Jürgen Winter sa at det ikke vil bli avholdt en folkeavstemning.

Byene som ønsker å arrangere vinter-OL i 2026 må melde sin interesse til IOC innen mars og legge fram sin endelige søknad i september. Tildelingen av lekene skal skje i 2019.