Østfoldbanen åpnet igjen etter kollisjon mellom tog og brøytebil

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østfoldbanen mellom Råde og Fredrikstad er åpnet etter at et tog kjørte på en brøytebil sent tirsdag kveld. Tre personer ble lettere skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet meldte først på Twitter om at det var en personbil som var påkjørt ved en jernbaneovergang, men etter at en patrulje kom til stedet ble det klart at det var en brøytebil.

– Vi har fått opplyst at tre personer er skadd. To personer blir kjørt til legevakt, mens en person kjøres til sykehuset på Kalnes for undersøkelse, sier operasjonsleder Villy Meier i Øst politidistrikt til NRK.

– Østfoldbanen er onsdag morgen åpnet igjen, men vi må regne med noe saktekjøring, sier Bane Nors medievakt Kjell Bakken til NTB.

Brøytebilen skal ha fått motorstopp på togsporet, og sjåføren kom seg ut og forsøkte å ringe Bane Nor for å varsle om hendelsen.

– Vi rakk ikke å videreformidle dette til toglederen før ulykken inntraff, sier Bakken.

Som følge av kollisjonen sporet toget av, og klokken 23.38 meldte politiet at mellom 40 og 50 togpassasjerer ville bli transportert videre med buss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ikke bare i Østfold det var togtrøbbel onsdag. I morgentimene brøt det ut en brann i et lokomotiv tilhørende et godstog ved Voss stasjon, skriver Bergens Tidende. Det er ikke meldt om personskader, men det blir kraftige forsinkelser, melder Bane Nor.

– Det kan fort bety to timers forsinkelse inn til Bergen, sier Bakken i Bane Nor.