Manchester City til første finale under Guardiola

Manchester Citys Sergio Agüero jubler for en ny scoring. Denne gang da han ga laget sitt 2-0-ledelse mot Bristol City på Ashton Gate i semifinalen i ligacupen. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB scanpix
Manchester Citys Sergio Agüero jubler for en ny scoring. Denne gang da han ga laget sitt 2-0-ledelse mot Bristol City på Ashton Gate i semifinalen i ligacupen. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City er klar for sin første finale med Pep Guardiola som manager. Bristol City ble slått 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den suverene serielederen i Premier League er ute etter fire titler. Laget henger med både i mesterligaen og FA-cupen, men laget som har bare 18 baklengsmål på 24 seriekamper slapp inn tre på to kamper mot motstanderen fra mesterskapsserien.

– Vi spilte en fantastisk kamp til vi ledet 2-0, men så mistet vi kontrollen. Slike kamper er ikke over før de faktisk er over, sa Guardiola etter tirsdagens returkamp.

– Dette var en lærepenge foran helgens FA-cupkamp i Cardiff og spesielt før cupspillet i mesterligaen.

Punktert

Det så lenge ut til å gå mot en målløs 1. omgang på Ashton Gate, men to minutter før hvilen gjorde Leroy Sane 1-0. Hördur Magnússon prøvde å skjerme ballen ut, men Bernardo Silva vant den fra ham og fant Sane. Skuddet gikk inn via en forsvarer.

Sergio Agüero gjorde hattrick mot Newcastle i helgen, og tirsdag satte han 2-0-målet fem minutter ut i annen omgang. Med det forsvant eventuelle nerver blant de lyseblås supportere. Alle regnet med at kampen var punktert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget, som slo ut Manchester United i kvartfinalen med et overtidsmål, måtte nemlig score tre mål for å ta igjen gjestenes 4-1-ledelse.

Siste spark

Bristol City ga ikke opp, og Marlon Pack reduserte i det 64. minutt etter en dårlig klarering av John Stones. På overtid klarte forsvareren Aden Flint å utligne til 2-2, men laget blottla seg i jakten på et sensasjonelt tredje mål, og Kevin De Bruyne satte 3-2-målet med kampens siste spark på ballen, og City var klar for finale.

– Dette handler ikke om meg, men om at klubben vår prøver å klatre til et nytt nivå. Jeg vet vi vil bli bedømt ut fra trofeene vi vinner, men vi er fornøyd med det vi har prestert, sa Guardiola.

I finalen 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som blir motstander for Guardiolas menn. Den semifinalen avgjøres onsdag, og det står 0-0 mellom de to rivalene etter første kamp.