Kristoffersen:  – Vi tar slalåm til et nytt nivå

Det ble som vanlig en duell mellom Henrik Kristoffersen (t.v.) og Marcel Hirscher (t.h) i slalåmrennet i Schladming tirsdag. Sistnevnte vant foran nordmannen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det ble som vanlig en duell mellom Henrik Kristoffersen (t.v.) og Marcel Hirscher (t.h) i slalåmrennet i Schladming tirsdag. Sistnevnte vant foran nordmannen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøballene suste rundt Henrik Kristoffersen da han tirsdag kjørte inn til annenplass i kveldsrennet i Schladming, men sier han ikke ville vunnet uansett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ellevill stemning langs den bratte, isete og flomlysbelagte løypa i Schladming tirsdag. 41.000 tilskuere, de aller fleste fra Østerrike, laget et øredøvende leven da Hirscher og de andre østerrikerne kjørte. Men de skulle vise seg fra den usportslige siden da Kristoffersen kjørte finaleomgangen.

For mens nordmannen kjørte for seier, suste snøballene rundt Kristoffersen, som ikke vil kalle hendelsen en skandale.

– Nei, men det er forstyrrende. Men i dag hadde jeg ikke slått Hirscher uansett, i dag var han bedre. Men det verste er at dersom snøballene treffer i ansiktet så kan det være farlig, og det er ikke greit, sier han til NTB etter at han kom seg helskinnet ned den bratte bakken i Schladming.

Da Kristoffersen kom over mållinjen var han tydelig sint og rettet pekefingeren mot kamera.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Duell

Det ble, nærmest som vanlig, en duell mellom verdensener Marcel Hirscher og norske Henrik Kristoffersen. I Kitzbühel søndag vant nordmannen foran østerrikeren, og tirsdag var Kristoffersen ute etter å gjenta bedriften, denne gangen i favorittbakken i Schladming.

Kristofersen med startnummer to i første omgang, ledet helt til Hirscher kom fire nummer senere. Før finaleomgangen ledet østerrikeren 0,2 sekunder foran Kristoffersen. Derfra til italienske Stefano Gross på tredje skilte det ytterligere et halvt sekund.

Daniel Yule ble til slutt nummer tre, et lite hav av tid bak duellantene Hirscher og Kristoffersen. Hele 2,13 var sveitseren bak vinneren. Hirscher vant «The night race» 0,39 foran den norske 23-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til et nytt nivå

Kristoffersen kjørte to omganger det luktet svidd av. Problemet var bare at Hirscher gjorde det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag er jeg ikke skuffet over å bli nummer to. For jeg leverte to veldig bra omganger, og Hirscher var bedre. Sånn er det. Og det er egentlig helt sykt hvordan begge to kjører ned det henget her i begge omganger, det er helt vilt. Det er definitivt slalåm tatt til et nytt nivå. Vi er litt i en egen liga i dag, sier Kristoffersen.

– Koste du deg underveis nedover når du kjenner at alt går så bra og du kjører så fort?

– Nei, man koser seg ikke, for det er bare en kamp hele veien. Jeg er litt ute å slenge her og der, og da må man jobbe ganske hardt for å hente seg inn igjen.

Siste før OL

Kveldsrennet i Schladming var det siste slalåmrennet før OL. Kristoffersen har vært på pallen i samtlige slalåmrenn denne sesongen og viser gryende OL-form.

– Jeg tar absolutt med meg en god følelse. Åtte slalåmrenn og åtte pallplasser, det er ikke så ille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonathan Nordbotten sørget for at Norge fikk to utøvere blant de ti beste tirsdag. Han kjørte seg opp til tiende, 3,02 bak Hirscher, etter å ha ligget på 15.-plass etter første omgang.

Sebastian Foss Solevåg kjørte seg opp hele elleve plasser og ble nummer 15, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen falt elleve plasser og ble nummer 23, hele 6,10 bak den østerrikske vinneren.