Ajer og Celtic økte forspranget

Kristoffer Ajer hjalp Celtic til tre nye poeng i skotsk eliteserie tirsdag. Her er han i aksjon for Norges U21-landslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristoffer Ajer spilte hele kampen da Celtic økte sin luke til konkurrentene i skotsk eliteserie med 2-1-seier borte mot Partick Thistle tirsdag.

Foran 6920 tilskuere på Firhill tok hjemmelaget ledelsen i byderbyet på straffespark i det 34. minutt. Mikael Lustig misset en klarering og dro deretter ned Miles Storey. Conor Sammon overlistet Craig Gordon i Celtic-målet.

Celtic-forsvaret var usikkert i første omgang, og på 0-0 hadde Ajer et farlig balltap som ville resultert i scoring om ikke Gordon hadde tatt fram en god redning.

– Vi var gode i perioder, men vi skapte også problemer for oss selv. Vi gjorde endringer ved pause både i formasjon og dynamikk, og gutta var strålende i annen omgang, sa manager Brendan Rodgers etter kampen.

Lustig ble byttet ut ved pause, men Ajer var med på å vende kampen.

Celtic utlignet ti minutter ut i annen omgang. Også det målet kom på straffespark. Scott Sinclair scoret etter at han selv ble felt av Mustapha Dumbuya.

Et kvarter senere ble innbytter Leigh Griffiths matchvinner med et skudd fra kort hold på innlegg fra kaptein Scott Brown.

Celtic er 11 poeng foran Aberdeen, som møter tredjeplasserte Rangers borte onsdag.