Myrhol om brutal Sagosen-premiere: – Fintet ut og skutt i senk

Bjarte Myrhol (fra venstre), Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud jubler etter en seier i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bjarte Myrhol (fra venstre), Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud jubler etter en seier i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarte Myrhol glemmer ikke sin første trening med Sander Sagosen. Veteranen ble rundlurt tre ganger av den da 18 år gamle trønderprofilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag spiller Norge for et fortsatt liv i EM. Minst femmålsseier over Sverige må til. I tillegg kan ikke Frankrike avgi poeng mot Kroatia i hovedrundens siste kamp.

Ute på banen er Sagosen og Myrhol nøkkelfolk mot svenskene.

– Jeg har fulgt Sander ganske lenge og spilt mot mange spillere. Jeg skjønte ganske fort hvilket nivå han faktisk besitter, sier Myrhol til NTB før han forteller historien om da Sagosen freidig og selvsikkert presenterte seg på landslaget i 2014.

Se opp

– På den første treningen med Sander (på landslaget) kom jeg fra Bundesliga og var høyt oppe i karrieren min. Det første han gjorde var å fyre av en underarm der han scorer. Da tenkte jeg: «Det var jo bra», men jeg likte jo ikke at han gikk rett på meg.

Det skulle bare være starten på en skikkelig lekse fra tenåringen.

– Så fikk han ballen en gang til og fintet meg ut. Det er en 18-åring vi snakker om her. Så fikk han ballen en tredje gang. Da trodde jeg at jeg at han hadde et snev av respekt ute i Håndball-Norge. Så fyrte han av et skudd rett over hodet på meg og scoret igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han gjorde tre forskjellige ting på de tre aksjonene mot meg på den treningen. Det er ikke sikkert han husker det, men jeg husker det godt, sier Myrhol.

Mot toppen

Sagosen erindrer treningsøkta Myrhol refererer til, men ikke at det gikk så hardt utover landslagskapteinen.

– Det var vel en trening i Drammen før vi spilte Golden League i Oslo, men det var ikke bevisst at jeg skulle gå inn å ta Bjarte. Som person har jeg alltid vært en person som stoler på egne ferdigheter, sier Sagosen til NTB.

– For meg er dette blitt litt karakteristisk for hvordan han fremstår både som spiller og person. Han er helt uredd og har en voldsom tro på seg selv. Det nok hans fremste egenskap synes jeg og noe jeg veldig gjerne skulle hatt selv, sier Myrhol.

Sagosen brukte i sommer bare noen få måneder på å bli en nøkkelspiller i Paris St. Germain. De fleste håndballeksperter er enige om at nordmannen blir mannen som overtar som håndballkonge når franske Nikola Karabatic gir seg.