Svensk EM-profil: – Problemet med Norge er at de har Sagosen og Myrhol

Sveriges målvakt Mikael Appelgren kan avgjøre mot Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sveriges målvakt Mikael Appelgren kan avgjøre mot Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En klassisk naboduell avgjør skjebnen for Norge og Sverige i håndball-EM. – Dette blir som en finale med Norge som favoritt, sier Jim Gottfridsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De svenske spillerne lader opp til EM-duellen med Norge med ambassadebesøk tirsdag.

Onsdag kveld smeller det i Zagreb.

– Dette blir som en finale. Begge lag må vinne. Selv om det skulle stå 25–25 med åtte minutter igjen, så tror jeg ikke Norge vil legge seg ned og dø. Denne kampen vil gå helt ut, sier Sveriges Jim Gottfridsson til NTB.

Han spiller sammen med Magnus Abelvik Rød i Flensburg. Til sommeren får Gottfridsson ytterligere tre nordmenn i klubben: Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen og Magnus Jøndal.

– Bare masse nordmenn! De liker jeg ikke i det hele tatt. Spøk til side, jeg har ingen problemer med dem, sier Gottfridsson.

– Norge må kalles storebror nå etter at de kom til VM-finalen i fjor. Det gjør jo også at de er favoritt i denne kampen. Jeg synes det er én stor forskjell på Norge og Sverige. Det er vår skytterkraft fra distanse. Flere av Sveriges spillere kan score fra 12–13 meter. Problemet for oss er bare at Norge har Sander Sagosen og Bjarte Myrhol, sier svensken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Keeperne dine er oppe i 40 prosent i redninger hittil?

– Jeg føler at vi har det beste keeperparet i dette mesterskapet. De har hjulpet oss i veldig mange kamper, sier Gottfridsson.

Norge må vinne kampen med fem mål for å nå semifinalen. I tillegg er de norske gutta avhengig av at Frankrike slår Kroatia senere på kvelden.