24 pågrepet for propaganda i Tyrkia

Tyrkia har rykket inn i Syria, der de har gått til angrep mot den kurdiske YPG-militsen. President Erdogan advarer og sier at protester mot operasjonen vil få konsekvenser. Foto: Burhan Ozbilici / AP Photo / NTB scanpix
Tyrkia har rykket inn i Syria, der de har gått til angrep mot den kurdiske YPG-militsen. President Erdogan advarer og sier at protester mot operasjonen vil få konsekvenser. Foto: Burhan Ozbilici / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske myndigheter har pågrepet 24 personer for å spre «terrorpropaganda» mot den tyrkiske militæroperasjonen i Syria, melder statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De arresterte er anklaget for å lage og spre propaganda for den syriske kurdermilitsen YPG, blant annet på sosiale medier. Pågripelsene fant sted i Istanbul og i byen Diyarbakir, der flertallet av befolkningen er kurdere.

Arrestasjonene skjer etter at president Recep Tayyip Erdogan oppfordret til nasjonal enhet om militæroffensiven i Syria. Han advarte samtidig mot å protestere mot operasjonen.

Totalt 57 personer er under etterforskning i forbindelse med aksjonene mot såkalt terrorpropaganda, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Tyrkiske myndigheter har de siste årene slått hardt ned på innlegg på sosiale medier som de mener støtter terror. Det har bidratt til økt bekymring for ytringsfrihetens kår i Tyrkia.