EM: Kjelling tror ikke Frankrike "legger seg"

Harald Reinkind (til venstre), Kristian Kjelling (midten) og Børge Lund i samtale under håndball-EM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Harald Reinkind (til venstre), Kristian Kjelling (midten) og Børge Lund i samtale under håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Espen Lie Hansen og Kristian Kjelling tviler på at Frankrike lar Kroatia vinne i EM-kampen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke et utenkelig scenario at kroatene må slå Frankrike i siste kamp i hovedrunden for å nå semifinale og dermed slå ut Norge.

Det krever blant annet at de norske gutta slår Sverige med fem mål litt tidligere den kvelden. Spekulasjonene har allerede gått i noen dager. Vil Frankrike i så fall gi blaffen og la Kroatia få seieren? Eller går den regjerende verdensmesteren for fullt?

TV3-ekspertkommentator Kjelling vet mye om tankesettet til stjernespillere. – Jeg tror Frankrike heller vil ha med seg Norge selv om dette ikke er så lett å styre. Er de (Frankrike) videre, så tenker de ofte på ikke å bli skadd og være litt forsiktige. Samtidig skal Kroatia videre, og det koker i hallen, sier Kjelling til NTB.

– Jeg tro de ønsker seg Norge med til semifinale. Jeg tror ikke Frankrike vil stå i en finale med 15.000 kroatiske tilskuere mot Kroatia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoler på

Espen Lie Hansen er på samme linje som Kjelling. – Jeg skjønner godt at Frankrike vil unngå å spille mot Kroatia i en finale. Jeg tror ikke Frankrike går ut i kampen onsdag og sier «vi taper her slik at vi ikke kan møte Norge senere». Hadde jeg vært Frankrike, ville jeg i hvert fall unngått Kroatia, sier han til NTB.

– De vet hvordan det er. Vi spilte jo VM-finale i Frankrike med franskmenn. Det hadde vært lettere uten dem.

– Gjør vi jobben vår mot Sverige, så har vi en fair sjanse til å komme videre. Jeg føler ikke at vi har prestert med keeper, i forsvar og i angrep samtidig i samme kamp her i EM. Får vi til det mot Sverige, så vinner vi fint med fem mål. Det hadde jo passet bra om det skjedde mot Sverige, sier Hansen.

Norge har kampfri i EM helt fram til oppgjøret mot Sverige.