Christiansen vant i California

Tiril Sjåstad Christiansen vant søndagens verdenscuprenn i fristil slopestyle i California. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tiril Sjåstad Christiansen vant søndagens verdenscuprenn i fristil slopestyle i California. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Felix Stridsberg-Usterud ble nummer fire blant mennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utrolig deilig. Det er min første seier på to år. En utrolig herlig følelse, sa Christiansen, som sist vant i X-Games i Oslo i 2016.

Hun skadet tommelen onsdag og kjørte konkurransen med skinne. Kanskje må hun opereres før OL.

– Det gikk greit i helgen, men jeg må sjekke tommelen ordentlig, sa hun.

Værforholdene skapte store problemer for slopestylekjørerne i Mammoth Mountain, og både kvalifisering og renn måtte utsettes og omberammes flere ganger. Søndag lot de seg omsider gjennomføre.

Stridsberg-Usterud var den eneste av fire norske menn som tok seg til finale da kvalifiseringen ble avviklet sent lørdag. Kvinnenes kvalifisering måtte vente til søndag morgen, og Christiansen sikret seg finaleplass med 2.-plass i sitt heat med poengsummen 85,0.

I finalen noen timer senere slo hun knockout på konkurrentene med 90,6 poeng i sitt første forsøk, som ga klar ledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg får til vanskeligere triks, og det er så digg å lande dem i konkurranse, sa hun.

Ny norsk suksess

Hun måtte nøye seg med 81,0 poeng i annet forsøk, men ingen av de andre greide å tukte hennes poengsum.

Dermed ble det norsk seier for annen helg på rad. For en uke siden vant Johanne Killi rennet i Snowmass. Hun var ikke med denne gang.

Nærmest Christiansen kom den svenske verdenscuplederen Jennie-Lee Burmansson. De fem verdenscuprennene i slopestyle for kvinner denne sesongen har hatt fem ulike vinnere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

Rett utenfor pallen

I mennenes finale seiret canadiske Teal Harle med 94,2 poeng, som han oppnådde i siste forsøk. Andi Ragettli fra Sveits og Evan McEachran fra Canada plasserte seg også foran Stridsberg-Usterud, som fikk 89,6 i siste forsøk. Nordmannen var 1,8 poeng fra pallplassering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i klassen for menn har verdenscuprennene denne sesongen hatt fem ulike vinnere. Ragettli leder sammenlagt foran Øystein Bråten, som ikke var med i helgen. Ferdinand Dahl, som mislyktes i kvalifiseringen i Mammoth Mountain, er nummer fire.

Stridsberg-Usterud klatret med søndagens prestasjon til 14.-plass.

Christiansen er ikke invitert til årets X-Games og reiser hjem til Norge for å forberede seg til OL hjemme i Geilo. Først må hun muligens gjennom en operasjon i høyre tommel.

Resten av eliten deltar i X-Games neste helg.