Alves så rødt og Mbappé ut på båre da PSG tapte

PSGs Kylian Mbappé måtte forlate banen etter denne smellen i duell med Lyon-keeper Anthony Lopez. PSG tapte til slutt 1-2. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Paris Saint-Germain gikk på sesongens annet ligatap med 1-2 borte mot Lyon i Ligue 1 søndag.

Memphis Depay ble den store helten for vertene med sin scoring på overtid. Den tidligere Manchester United-spilleren dukket opp like før tilleggstiden var ute, og banket inn seiersmålet i en kamp som ble preget av Kylian Mbappés skade, Dani Alves' røde kort og perlescoringer fra begge lag.

Toppoppgjøret tok fyr allerede etter to minutter da Lyon-kaptein Nabil Fekir på nydelig vis skrudde et frispark fra langt hold i mål.

Oppgjøret gikk mot pause da Dani Alves slo inn fra høyre. Inne i feltet ladet Layvin Kurzawa kanonen, og på volley dundret han ballen i mål via tverrliggeren.

Like etter pause ble PSGs håp om tre poeng mindre da Dani Alves måtte gå i garderoben.

Rett ut

Den rutinerte høyrebacken satte inn en sen takling som dommer hadde tenkt å gi gult kort for. Tanken falt ikke i smak hos Alves, som gikk opp i ansiktet på dommeren og brølte ut sin misnøye. Det gjorde at dommer skiftet mening og heller ga rødt kort for munnbruk og overdreven reaksjon.

Tidligere i kampen hadde Kylian Mbappé måttet forlate banen på båre etter å ha fått en smell i duell med Lyon-keeper Anthony Lopez.

PSG så ut til å holde unna med 10 mann, men dypt inne i overtiden dukket Memphis opp ute til venstre. Han trakk seg innover i banen og fyrte av et skudd som gikk via Thiago Silva og i mål til elleville jubelscener på tribunen.

Resultatet gjør at serieleder PSG har 56 poeng, mens Lyon på annenplass er åtte poeng bak.

Monaco slo tabelljumbo Metz 3-1 og er nummer fire, to poeng bak Lyon og ett bak Marseille.

Saint-Étienne tapte

Saint-Étienne kastet innpå Alexander Søderlund i jakten på poeng borte mot Nice, men hjemmelaget vant 1-0 etter scoring av Wylan Cyprien.

Cypriens fulltreffer kom etter 22 minutter, og bortelaget maktet ikke å svare. Søderlund kom inn for Assane Dioussé i det 77. minutt, men kraftspissen fant ikke veien til nettmaskene.

Ole Selnæs var ubenyttet reserve for Saint-Étienne.

Tapet gjør at laget blir liggende i bunnsjiktet i fransk Ligue 1. Tre av de fire lagene som er bak på tabellen tapte sine kamper lørdag, men Saint-Étienne maktet ikke å utnytte det og skaffe seg pusterom i bunnstriden.

Laget har rasket med seg bare 23 poeng på 22 kamper. Avstanden til Toulouse på direkte nedrykksplass er kun tre poeng.

Nice står med 34 poeng og kjemper på øvre halvdel.