Slåtten til finale i Canada

Vinjar Slåtten tok seg til første finale i lørdagens verdenscuprenn i kulekjøring og endte på 10.-plass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vinjar Slåtten tok seg til første finale i lørdagens verdenscuprenn i kulekjøring og endte på 10.-plass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinjar Slåtten gjorde sin beste prestasjon for vinteren med finaleplass i lørdagens verdenscuprenn i kulekjøring. Han endte på 10.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen ble nummer ti i kvalifiseringen i canadiske Tremblant med 83,81 poeng og kom greit med blant de 16 som fikk kjøre den første finalen.

Tevje Lie Andersen, som er beste nordmann i verdenscupen totalt, ble nummer 22 med 81,16 og kom ikke gjennom nåløyet.

I første finale forbedret Slåtten seg til 85,11, som igjen holdt til 10.-plass. Han var 1,35 poeng fra å komme blant de seks som gikk videre til siste finale.

Det siste verdenscuprennet før OL ble vunnet av japanske Ikuma Horishima med 93,88 foran verdenscupleder Mikaël Kingsbury fra Canada og Dmitrij Reikherd fra Kasakhstan.

Kvinnenes verdenscuprenn ble vunnet av canadiske Justine Dufour-Lapointe. Hedvig Wessel (28.-plass) og Kristine Gullachsen (44.) var begge langt fra å ta seg til finale.