Meny

Bred mediedekning av kongelig besøk til Norge

Hertuginne Kate følges av et stort pressekorps uansett hvor hun beveger seg i det offentlige. Her fra besøk tirsdag ved All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC), som hun er høy beskytter for, og barneskolen Bond Primary School i London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
TV-team fra Japan, kinesisk presse og de største nyhetsbyråene har meldt interesse for å dekke prins Williams og hertuginne Kates offentlige besøk i februar.

Kongelige besøk er alltid populære, men NTB får bekreftet fra flere av dem som er involvert i planleggingen, at det britiske prinseparet er stjerner i en klasse for seg, spesielt gravide hertuginne Kate.

Paret lander på den militære delen av Oslo lufthavn torsdag 1. februar, der de blir tatt imot av det norske kronprinsparet. Samme kveld er kong Harald og dronning Sonja vertskap for en middag for de britiske gjestene på Slottet.

Merker trykket

Allerede fem dager før fristen for å akkreditere seg til besøket kan UD melde om TV-team fra Japan, påmeldte fra internasjonale kongenettsteder i Tyskland og Danmark og alle de internasjonale nyhetsbyråene. Også ved Slottet merker de pågangen.

– Så langt har det vært stor internasjonal interesse. Vi har hatt henvendelser fra europeiske medier. Vi er også blitt kontaktet av kinesisk presse, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen.

Den britiske ambassaden i Norge merker sin del av trykket, med stor pågang fra britisk presse. De understreker at de gleder seg veldig til de to dagene besøket pågår.

Første gang

Paret fra Storbritannia gleder seg, ifølge meldinger fra Kensington Palace, også til Skandinavia-reisen sin, der de først skal til Stockholm i to dager. Ingen av dem har vært i verken Oslo eller den svenske hovedstaden før.

De to har lagt klare føringer på hva de ønsker å oppleve, med hovedvekt på hvordan barn i Norge og Sverige vokser opp, med friluftsliv og aktiviteter året rundt.

I Norge blir det flere anledninger til å møte barn utendørs, med leking i snøen, grilling av pølser på bål og skiskole.

(©NTB)

Populært