Meny

Solberg: Norge har mistet én av sine største politikere i etterkrigstiden

Sigbjørn Johnsen hilser på statsminister Erna Solberg i det hun ankommer tidligere statsminister Odvar Nordlis bisettelse i Tangen kirke i Hedmark fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den norske velferdsstaten er den fremste arven etter Odvar Nordli, slår statsminister Erna Solberg (H) fast.

Sammen med kong Harald og det øvrige offisielle Norge deltok hun fredag i Nordlis gravferd i Tangen kirke i Stange. Den tidligere Ap-statsministeren døde 9. januar, 90 år gammel.

– I hele sitt politiske virke la Odvar Nordli stein på stein for å bygge velferdsstaten. Det som har gjort Norge til et godt og trygt land å vokse opp og leve i. Og som vi i dag ser som den fremste arven etter Odvar Nordli, sa statsministeren i sitt minneord.

Hun understreket at Ap-politikeren ble stilt overfor krevende oppgaver på sin vakt.

– Oppgaver som krevde en politiker som evnet å samarbeide bredt. Som fant kompromisser. Økonomisk uro skulle stagges, samtidig som den norske oljenasjonen skulle hjelpes fram. Kald krig skulle balanseres med et forutsigbart naboskap med Russland.

Solberg avsluttet med å takke Nordli for hans engasjement for dem som har det vanskeligst, hans vilje til samarbeid og hans politiske gjerning.

(©NTB)

Populært