Solberg: Norge har mistet én av sine største politikere i etterkrigstiden

Sigbjørn Johnsen hilser på statsminister Erna Solberg i det hun ankommer tidligere statsminister Odvar Nordlis bisettelse i Tangen kirke i Hedmark fredag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sigbjørn Johnsen hilser på statsminister Erna Solberg i det hun ankommer tidligere statsminister Odvar Nordlis bisettelse i Tangen kirke i Hedmark fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske velferdsstaten er den fremste arven etter Odvar Nordli, slår statsminister Erna Solberg (H) fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med kong Harald og det øvrige offisielle Norge deltok hun fredag i Nordlis gravferd i Tangen kirke i Stange. Den tidligere Ap-statsministeren døde 9. januar, 90 år gammel.

– I hele sitt politiske virke la Odvar Nordli stein på stein for å bygge velferdsstaten. Det som har gjort Norge til et godt og trygt land å vokse opp og leve i. Og som vi i dag ser som den fremste arven etter Odvar Nordli, sa statsministeren i sitt minneord.

Hun understreket at Ap-politikeren ble stilt overfor krevende oppgaver på sin vakt.

– Oppgaver som krevde en politiker som evnet å samarbeide bredt. Som fant kompromisser. Økonomisk uro skulle stagges, samtidig som den norske oljenasjonen skulle hjelpes fram. Kald krig skulle balanseres med et forutsigbart naboskap med Russland.

Solberg avsluttet med å takke Nordli for hans engasjement for dem som har det vanskeligst, hans vilje til samarbeid og hans politiske gjerning.