Meny

Fransk politi bruker tåregass mot streikende fengselsansatte

Fredag tok politiet i bruk tåregass mot streikevakter utenfor Europas største fengsel sør for Paris. Bildet er fra en tilsvarende demonstrasjon i regi av ansatte ved fengselet Fresnes nær Paris tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fransk politi har tatt i bruk tåregass mot streikende fangevoktere som er ansatt ved et av Europas største fengsler nær Paris. På Korsika er to ansatte skadd.

Rundt 150 streikevakter hadde satt opp sperringer med brennende bildekk og trepaller for å hindre kolleger fra å gå på jobb ved Europas største fengsel, Fleury-Merogis sør for Paris fredag, opplyser en AFP-korrespondent på stedet.

Opprørspoliti ble sendt til stedet. Der tok politiet i bruk tåregass for å løse opp folkemengden og for å la dem som ønsket å gå på jobb, få slippe inn.

Det er mer enn 4.300 innsatte i fengselet.

Fengselsansatte har de siste fire dagene streiket over hele landet med krav om økt sikkerhet, økt bemanning og tryggere håndtering av voldelige innsatte.

Streiken ble igangsatt av landets største fagforening for fengselsansatte etter at tre ansatte ved et høysikkerhetsfengsel nord i landet 11. januar ble angrepet med saks og barberblad av en tysk statsborger som skal ha vært et høytstående al-Qaida-medlem.

Fagforeningsledere har innledet dialog med justisdepartementet etter klager fra ansatte om lave lønninger, dårlig bemanning og overfylte fengsler. Fangevoktere har også gitt uttrykk for frykt for sin egen sikkerhet. President Emmanuel Macron har lovet å se på saken innen utgangen av februar.

Samtidig fredag kom det meldinger fra Korsika der to ansatte ble angrepet og skadd av tre innsatte i fengselet Borgo, opplyser justisdepartementet.

(©NTB)

Populært