Kvinne slipper å sone for likskjending av moren i Skien

Kari Grønnestad ble funnet død i et hundebur i Skienselva i 2015, tre år etter at hun ble meldt savnet. Nå er datteren dømt for likskjending.
Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix
Kari Grønnestad ble funnet død i et hundebur i Skienselva i 2015, tre år etter at hun ble meldt savnet. Nå er datteren dømt for likskjending. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 33 år gammel kvinne er dømt for likskjending av sin egen mor som ble funnet død i et hundebur i Skienselva i 2015. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedre Telemark tingrett har dømt kvinnen til åtte måneders fengsel. To av månedene er gjort betinget. Den ubetingede delen av straffen blir sett på som ferdig sonet i den tiden kvinnen har sittet varetektsfengslet, melder Telemarksavisa.

Kvinnen har sittet 172 dager varetektsfengslet. Hun ble først siktet for drap på moren, Kari Grønnestad.

Denne siktelsen ble henlagt, og datteren ble i stedet tiltalt for likskjending.

Kvinnens tidligere samboer skal møte i retten senere i vinter, også han tiltalt for likskjending i samme sak. Han var tidligere siktet for å ha unnlatt å hjelpe en person i nød. Denne siktelsen er også henlagt.

Kari Grønnestad ble meldt savnet i juni 2012. Nesten tre år senere, i april 2015, ringte datterens samboer politiet og fortalte at Grønnestads datter hadde drept moren si og at han hadde hjulpet til med å fjerne liket. Kort tid senere fant dykkere Grønnestad død i et hundebur i vannet.