Nytt redningshelikopter på vei til Norge 

Bildet viser et AW101-helikopter som gjestet Sola i juni i fjor. Det samme helikopteret er nå på vei til Norge. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Bildet viser et AW101-helikopter som gjestet Sola i juni i fjor. Det samme helikopteret er nå på vei til Norge. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges andre redningshelikopter av typen AW101 kommer til landet fredag. Det første veltet på Sola i november, én uke etter at det ble levert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye helikopteret blir fløyet til Norge fra fabrikken i Storbritannia, melder Teknisk Ukeblad.

Helikopteret som leveres fredag, skulle egentlig ha blitt levert før jul. Leveransen ble imidlertid utsatt på grunn av Havarikommisjonen arbeid etter at det første AW101-helikopteret veltet under såkalt bakkekjøring 24. november.

Norges første AW101-redningshelikopter hadde kun vært på 330-skvadronens hovedbase på Sola i én uke da det veltet. De to pilotene slapp uskadd fra hendelsen, men helikopteret fikk omfattende materielle skader.

Havarikommisjonen opplyste 3. januar at den var ferdig med de fysiske undersøkelsene av helikopteret, uten å ha avdekket noen kritiske feil ved maskinen.

Forsvaret har bestilt totalt 16 AW101-helikoptre. Fra 2018 til 2021 skal de gradvis erstatte de over 30 år gamle Sea King-redningshelikoptrene.