Meny

Mowinckel med personlig rekord i utfor i Italia

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en sterk sjetteplass i Italia fredag. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel var eneste norske deltaker under verdenscuprennet i utfor i italienske Cortina d'Ampezzo, og endte som nummer seks fredag.

Mowinckel ble slått med 1,09 sekunder av italienske Sofia Goggia, som tok en populær hjemmeseier, 47 hundredeler foran Lindsey Vonn fra USA.

Sjetteplassen var uansett personlig rekord for Mowinckel i utfor i verdenscupsammenheng.

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin ble nummer tre, 84 hundredeler bak Goggia.

Mowinckel var eneste norske deltaker i Cortina d'Ampezzo.

Det er et nytt utforrenn i Italia lørdag, før det er super-G søndag. Tirsdag beveger alpinsirkuset seg videre til italienske Kronplatz for storslalåm.

Amerikanske Julia Mancuso, som var sammen med Aksel Lund Svindal i fire år, brukte fredagens renn som et farvel til alpinsporten. 33-åringen legger opp med umiddelbar virkning og kjørte mest for å motta hyllest fredag. Hun kjørte i mål 18,19 sekunder bak Goggia.

Mancuso har blitt satt tilbake av vedvarende hofteproblemer, og klarte ikke å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang neste måned. Hun vil likevel reise til Sør-Korea som en del av TV-teamet til NBC.

(©NTB)

Populært