Meny

Politiet: Janne Jemtland ble drept hjemme

Video: Her skal Janne Jemtland ha blitt drept.
Janne Jemtland (36) ble drept hjemme på gården hvor hun bodde. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten som politiet gjenga fredag.

Politiet opplyser at de er ferdig med undersøkelser på eiendommen til Janne Jemtland og den drapssiktede ektemannen.

– Vi anser eiendommen som åstedet. Det er her avdøde ble drept. Politiet har en drapsteori, men jeg kan ikke gå i detalj, det er først aktuelt senere i saken og i retten, sa politiadvokat Andre Lillehovde van der Eynden på en pressekonferanse fredag.

Politiet har så langt ikke opplyst om hva dødsårsaken er. Den drapssiktede ektemannen erkjenner ikke straffskyld.

– Siktede er avhørt en rekke ganger. Han erkjenner ikke straffskyld for drap, men knytter seg til situasjonen der Janne Jemtland døde. Han har også vært opphavet som gjorde at politiet lokaliserte avdøde. Det var han som ledet oss til funnstedet, sier van der Eynden.

Janne Jemtland (36) ble funnet drept forrige lørdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Les også: Politiet bekrefter: – Gjorde funn utendørs på eiendommen

– Ikke en razzia

Torsdag ransaket politiet lokalene til en MC-klubb i Stange i Hedmark, hvor den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland inntil onsdag var styremedlem.

Klubben består av personer som har militær bakgrunn.

– I går var det mye oppmerksomhet om en MC-klubb som er knyttet til siktede. Vi kartlegger siktedes bakgrunn og omgangskrets. Det var et nødvendig etterforskningskritt for politiet å undersøke lokalet.

– Dette var ikke en razzia, men undersøkelser som ble gjort på stedet.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å komme i kontakt med klubbens medlemmer.

Les også: Politiet: – Vi har nå en teori om hvordan drapet har foregått

– En kompleks sak

Politiet opplyser at de har en forståelse av de to blodsporene tilhørende Janne Jemtland, som ble funnet i veikanten på to forskjellige steder i Brumunddal.

– Vi har en klar formening om hendelsesforløpet. Det ligger i det jeg sier at vi har en teori om hvordan ting har skjedd, og som forklarer de sporene som har vært sentrale i saken, sier van der Eynden.

Kripos hjelper fortsatt til med taktisk etterforskning, analyse og videre avhør av siktede.

– Det er en kompleks sak. Det ligger i sin natur, et menneske er drept. Vi må gjøre alle undersøkelser i denne sammenheng, sa politiadvokaten.

(Saken fortsetter under bildet)

Forrige fredag hentet bergningsbiler flere biler på eiendommen til Janne Jemtland og den siktede ektemannen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiadvokat van der Eynden fortalte på pressekonferansen at de har flere hensyn å ta i saken.

– Vi har hensyn å ta i saken, blant annet til barn og andre etterlatte. Denne saken har hatt konsekvenser for de etterlatte. Vi ønsker å gi de noe ro, sa van der Eynden om hvorfor politiet ikke har kommentert saken de siste dagene.

Sentralt funn

Janne Jemtland forsvant fra hjemmet sitt i Brumunddal 29. desember. Fredag i forrige uke ble ektemannen pågrepet og siktet for drap etter at politiets teknikere gjennomførte et kriminalteknisk søk på ekteparets eiendom.

Politiet har tidligere fortalt om et sentralt funn gjort utendørs på ekteparets eiendommen. Hva dette funnet dreide seg om, har politiet imidlertid ikke opplyst om.

– Det har ikke vært vesentlig utvikling siden det som skjedde forrige helg, sa van der Eynden.

Populært