Meny

Kroatisk håndballekspert: – Mot Norge blir det vanskelig

Domagoj Duvnjak jubler etter seier mot Norge i OL-kvalifiseringen i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kroatia er under voldsomt press før EM-kampen lørdag. – Jeg tviler på at det holder mot Norge, sier håndballeksperten Mirza Dzomba.

Det er et ukjent navn for mange nordmenn, men han er en av verdens beste kantspillere gjennom tidene med nesten 200 landskamper for Kroatia. Han vant OL i 2004.

Dzomba kan sitt fag. Og han savner sikkert gigantnavnet Domagoj Duvnjak.

– Han er en av verdens beste håndballspillere. Så selvfølgelig betyr det noe at han ikke spiller, men det er ikke sikkert det svekker dem så mye, sier Kristian Bjørnsen til NTB om Duvnjak.

– For en thriller, men spillet var ikke bra nok. Mot Frankrike og Norge? Det blir vanskelig, sier Dzomba til kroatisk RTL etter at Kroatia slet beinhardt for å slå Hviterussland 25-23 torsdag.

Revner?

Klarer Norge å sette forsvarsspillet på sitt maksnivå i «slaget i Zagreb», kan Kroatia komme til å sprekke. Så sårbart ser laget ut.

Vel 15.000 tilskuere er fint om spillet flyter, men ikke det samme om man havner noen mål bak. Ledestjernen til Kroatia, Kiels gigant Duvnjak, spiller ikke lørdag. Han ble skadet i åpningskampen mot Serbia.

Uten ham er Kroatia trolig fire-fem mål svakere enn om han hadde vært med. Kroatene mangler ganske enkelt sin general og hærfører og playmaker.

Semifinale på spill

Kroatias keepere har spilt langt svakere enn det hjemmepublikummet hadde sett for seg. Målvaktene har ganske enkelt vært svake i mye av de fire første kampene.

Taperen av Norge – Kroatia kan glemme semifinale. Uavgjort vil trolig ødelegge drømmen for begge lag.

Norske TV-seere kan gjøre seg klar til det som trolig blir en brutal batalje med start 20.30 lørdag.

(©NTB)

Populært