Meny

Odvar Nordli bisettes fra Tangen kirke i ettermiddag

Odvar Nordli fotografert i 1979 da han som statsminister etter valget presenterte den nye regjeringen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kong Harald, statsminister Erna Solberg (H) og en rekke samfunnstopper er til stede i Tangen kirke når tidligere statsminister Odvar Nordli bisettes fredag.

Bisettelsen starter klokken 13, og både statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre skal holde minnetaler under seremonien. Regjeringen besluttet å hedre Odvar Nordli med gravferd på statens regning.

På den omfangsrike gjestelisten står også en rekke andre Ap-profiler. I tillegg til Solberg og Støre skal også fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen tale. Johnsen etterfulgte Odvar Nordli som fylkesmann i Hedmark, og de to sto hverandre nær både personlig og politisk.

Odvar Nordli døde 9. januar, 90 år gammel. Han var statsminister fra 1976 til 1981, men ble valgt inn på Stortinget første gang i 1961. Han var kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972 og parlamentarisk leder for Ap i Stortinget i årene 1973 til 1976. Han var på Stortinget fram til han ble fylkesmann i Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993.

Fra Arbeiderpartiet stiller også Thorvald Stoltenberg, Bjørn Tore Godal, nestleder Hadia Tajik, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Martin Kolberg og partisekretær Kjersti Stenseng.

Også leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum, Aps fylkesleder Knut Storberget og tidligere fylkesledere i Hedmark Ap samt flere ordførere og Hedmarks-benken på Stortinget vil være til stede for å ta avskjed med den folkekjære politikeren fra Stange.

Kjente musikere som Sigmund Groven (munnspill), Kåre Nordstoga (orgel), Merete Trøan (vokal) og Bernt Ola Volungholen (vokal) vil stå for de musikalske innslagene i kirken.

Nordli er blitt beskrevet som en varm og visjonær leder og en bauta i norsk politikk. Av mange blir han husket som en oppriktig, åpen, nøktern og jordnær mann.

(©NTB)

Populært