Meny

Togtrafikken i Tyskland i gang igjen etter uvær

Togtrafikken i Tyskland ble innstilt torsdag som følge av uværet Friederike. Bildet viser et tog som måtte stanse på grunn av greiner fra trær som hadde blåst ned på skinnene nær Lampspringe, på strekningen mellom Hannover og Göttingen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Togtrafikken i Tyskland er gjenopptatt etter uværet Friederike som herjet flere europeiske land torsdag og tok minst tolv liv.

Uværet krevde åtte menneskeliv i Tyskland, to i Nederland, ett i Belgia og ett i Italia. I tillegg mistet en mann livet i Vuren i Nederland samme dag da han falt gjennom et glasstak, men det er usikkert om ulykken kan knyttes til uværet.

Tyske meteorologer opplyser at det fredag fortsatt er ventet kraftige vindkast langs kysten i Nord-Tyskland og i fjellområder i sør, men det er ikke lenger utstedt obs-varsler.

Friederike brakte med seg vindkast som nådde orkan i styrke. Det førte til at togtrafikken ble innstilt i Tyskland og Nederland. Flytrafikken ble også innstilt i en periode ved Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Togselskapet Deutsche Bahn opplyste fredag morgen at de første togene er i gang igjen. Men det vil ta tid før alle går i rute, understreket en talsmann overfor DPA.

Togtrafikken blir gjenopptatt også lenger nord i landet, men der avhenger det av hvor raskt man kan få ryddet skinnegangene etter uværets herjinger.

(©NTB)

Populært