Hoppsjefen: – Raw Air er ikke komplett før jentene er med

Clas Brede Bråthen mener Raw Air-produktet ikke er komplett før hoppjentene med Maren Lundby og Silje Opseth (t.v.) er med. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Clas Brede Bråthen mener Raw Air-produktet ikke er komplett før hoppjentene med Maren Lundby og Silje Opseth (t.v.) er med. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En spesialregel kan gjøre hoppjentenes vei inn i Raw Air lettere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den store utfordringen er Raw Air-finalen i Vikersundbakken, for jentene slipper ikke til i skiflyging.

– Hoppjentene er med i det femårsperspektivet vi har satt for å gjøre Raw Air til verdens viktigste hoppturnering. Jeg håper jentene er med for fullt i det femte året, kanskje før, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Raw Air er ikke komplett før jentene er med. Kanskje kan finalen for jenter gå med de 15 beste i sammendraget. Da får vi et sinnssykt produkt, sier hoppsjefen videre.

Verdenscupleder Maren Lundby digger signalene fra hoppsjefen.

– Artig å bli tatt så på alvor, og at vi er tiltenkt en like stor turnering. Skiflyging i Vikersund hadde vært en drømmeavslutning. Jeg er veldig glad for at vi har et så framoverlent skiforbund, som til de grader er med og utvikler sporten vår, sier Kolbukameratene-hopperen til NTB.

Dropper 90 meter

Skal Bråthen og Lundby få viljen sin, må FIS åpne for en spesialregel som åpner for kun 15 deltakere deltar i rennene i Vikersund.

– Jentene hopper allerede i Holmenkollen og Lillehammer, hvor de har storbakkerenn. Og da skal de heller ikke hoppe i 90-metersbakken i Trondheim heller. Da har du tre storbakkerenn og en finale med de beste i Raw Air-sammendraget i Vikersund. Spennende, sier Bråthen.

– Vi er opptatt av at sporten vår skal bli mer spennende og attraktiv, og det er akkurat slike konkurranser som Raw Air, som vil være med å gjøre den det. Helt ærlig gir dette meg en stor dose motivasjon til å stå på videre også, fordi dette er noe jeg ønsker å være med på, sier OL-håpet Lundby.

5 mill. TV-seere i Japan

Bråthen har allerede fått støtte hos FIS' mektige renndirektør Walter Hofer, som til NTB i fjor høst håpet at hoppjentene ville være med i 2019 eller 2020.

– Det vil bety enormt mye for interessen rundt Raw Air. TV-tallene for hoppjentene varmer oss alle. Det snakkes om 5 millioner seere i Japan, hvor interessen er enorm. Og du får med nasjoner som Frankrike, Italia og Russland, som ikke er så veldig langt framme på hoppkartet blant herrene for tiden. Hoppsporten har en vanvittig spredning av nasjoner. I Lahti-VM var det mer enn ti nasjoner som hadde realistiske sjanser til å ta medaljer, sier Bråthen.

Personvernpolicy