Jansrud har dårlig magefølelse før Kitzbühel

Kjetil Jansrud i hotellobbyen i Kitzbühel torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kjetil Jansrud i hotellobbyen i Kitzbühel torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svake resultater på treningene i Kitzbühel gjør at Kjetil Jansrud ikke har noen god følelse foran Super G og utforrennene i Østerrike fredag og lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Magefølelsen er litt dårlig, for å være helt ærlig, sier Jansrud til NTB før han skal i aksjon i den østerrikske monsterbakken.

På treningene har han ikke fått det til å stemme og havnet et godt stykke ned på listene.

– Man vil gjerne få en bekreftelse på at man kjører fort i seksjoner, men nå har jeg vært treig i alle seksjoner, så nå jeg er litt usikker. Samtidig kan det være en bra trigger for å kjøre fort, så det kan slå begge veier, sier Vinstra-kjøreren.

Gikk til topps

Men selv om magefølelsen ikke er den beste før rennene starter vet han godt hva som skal til for å lykkes i Kitzbühel. Han skrev seg inn i historiebøkene da han gikk helt til topps i utforrennet tilbake i 2015.

– Det er en ekstrem bakke å vinne i, med alt livet, med menneskene rundt, og hvor høyt det henger for en alpinist å vinne her med all den historien. Men det viktigste er å komme seg helskinnet ned, sier Jansrud som ikke legger skjul på at han har lyst på en seier til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og minstekravet denne helgen er å hevde seg i toppen.

– Ja, selvfølgelig. Det er derfor vi blir tatt ut på landslaget, for å hevde oss. Det er der lista ligger. Men nå har jeg ikke vært rask på treningene så jeg er litt usikker, gjentar 32-åringen.

Flåsete

Denne helgen handler alle tankene til Jansrud om hva som skal skje i Kitzbühel. Ingen av tankene handler om OL, som kun er en liten måned unna. Tankene om hva som skal skje i Pyeongchang vil dukke opp når vinterlekene starter, skal vi tro Jansrud.

Men først er det Kitzbühel på programmet, med Super G fredag og utfor lørdag.

– Bakken i Kitzbühel er heftig. Den er kul også. Skummel. Det høres kanskje flåsete ut, men den er gøy å kjøre, det er en kul bakke – men den har også en historie. Den har vanskelige partier, og konsekvensen av å gjøre feil er så store her. Så man er i en slags miks mellom nervekontrollering og det å faktisk glede seg over å stå på ski.