Ukraina kaller krigen i øst for russisk okkupasjon 

Demonstranter med et ukrainsk flagg demonstrerte i Kiev tidligere i uken. Protesten var rettet mot en ny lov som nasjonalforsamlingen vil skal gjelde for de østlige områdene som er kontrollert av russiskvennlige separatister. Foto: Andrew Kravtsjenko / AP / NTB scanpix
Demonstranter med et ukrainsk flagg demonstrerte i Kiev tidligere i uken. Protesten var rettet mot en ny lov som nasjonalforsamlingen vil skal gjelde for de østlige områdene som er kontrollert av russiskvennlige separatister. Foto: Andrew Kravtsjenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas nasjonalforsamling har vedtatt at krigen i Øst-Ukraina formelt skal kalles «midlertidig russisk okkupasjon». Det blir ikke godt mottatt i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket ble gjort i nasjonalforsamlingen torsdag

Men Russland reagerer sterkt på avgjørelsen og hevder at den «åpner for at ukrainske myndigheter kan angripe sivile».

– Dette kan ikke kalles annet enn forberedelse til en ny krig, sier det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Krigen i Øst-Ukraina brøt ut i april 2014 og har til nå krevd over 10.000 liv. Ukraina og landets vestlige allierte anklager Russland for å støtte opprørere som hevn for at Kievs Moskva-vennlige regjering ble avsatt i 2014.

Russland avviser å ha noe som helst med krigen å gjøre og anklager Vesten for å ha planlagt et kupp som førte til at landets president ble avsatt.