Meny

Mor og datter drept mens de skulle vaksinere barn i Pakistan

Væpnede menn skjøt ned og drepte en mor og hennes datter som deltok i en poliovaksinasjonskampanje i Quetta sørvest i Pakistan.

De to ble drept torsdag morgen i utkanten av byen, der de deltok på den nest siste av en fem dager lang kampanje for å vaksinere barn under fem år, opplyser polititalsmann Muslim Ali.

Så langt er ingen pågrepet, og ingen har sagt de sto bak. Leder for landets poliovaksinasjonsprogram, Ayesha Raza Farooq, fordømmer drapene.

Mer enn 100 helsearbeidere, samt sikkerhetsvakter som skulle beskytte dem i vaksinasjonsarbeidet, har siden desember 2012 blitt drept av opprørere med tilknytning til Taliban, ifølge politiet.

Opprørere anklager helsearbeiderne for å være vestlige spioner og hevder vaksinene har til hensikt å gjøre muslimske barn sterile. Påstanden henger sammen med at CIA i sin tid igangsatte en falsk vaksinasjonskampanje som skalkeskjul for å spore opp tidligere al-Qaida-leder Osama bin Laden i Abbottabad i Pakistan, der han ble drept av amerikanske styrker i 2011.

Pakistan er det eneste av tre land i verden der det fortsatt oppstår nye poliotilfeller, selv om tallet er fallende. I fjor ble det registrert åtte barn med poliosmitte, ned fra 306 tilfeller i 2014. Afghanistan og Nigeria har heller ikke utryddet polio. Pakistans mål er å utrydde polio i løpet av inneværende år.

(©NTB)

Populært