Meny

Fare for ukontrollert vannføring og fortsatt evakuering i Oppdal

Flere hus og gårder er evakuert etter at et snøras gikk over elva Driva. Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det er fortsatt fare for at vannmasser kan bryte gjennom snøskredet som demmer opp elva Driva i Oppdal. De evakuerte får foreløpig ikke flytte hjem.
Dronebilde fra NVEs anleggsarbeid etter snøskred over elva Driva i kommunene Oppdal og Sunndal. Foto: NTB scanpix

Politiet har besluttet fortsatt evakuering av 35 boliger, og det er fortsatt stans i en skiferbedrift med 50 ansatte som ligger noen kilometer sør for Oppdal. Onsdag ble det opplyst at folk trolig ikke får flytte hjem før fredag.

Onsdag kveld gravde Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) en kanal på om lag én ganger to meter gjennom snødemningen i Driva.

Noe av vannet renner nå gjennom på en kontrollert måte, men det er fortsatt fare for at store vannmasser kan bryte gjennom demningen. Det kan føre til at is og vannmasser føres ukontrollert nedover i elveløpet.

NVE fortsatte torsdag arbeidet med å øke vanngjennomstrømmingen gjennom snøskredet på en forsvarlig måte.

– For å unngå farlige situasjoner i en vinterflom eller ved mye nedbør, må mest mulig av snøen og demningen i elveløpet fjernes i løpet av den nærmeste uken, opplyser NVE.

Populært