Meny

Nedsnødde hoppjenter blåste vekk

Maren Lundby har vunnet tre strake renn i verdenscupen. Foto: Nobuki Ito / Kyodo News / AP Foto: NTB scanpix
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.

– Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.

Hun slapp bare til i ett treningshopp. Da landet Kolbukameratene-hopperen på svake 83,5 meter. Det holdt bare til niendeplass, men forholdene må ta skylden for Bøverbru-jentas tamme lengde.

– Det ser ikke pent ut i bakken når hele Stillehavet kommer innover her, sier Lundby videre om de elendige værforholdene.

Heller ikke den japanske superstjernen Sara Takanashi imponerte. Hun hoppet 86 meter og var bare sjette best i treningsomgangen.

Mork-comeback

Den andre treningsomgangen ble avbrutt før de beste satte utfor, mens kvalifiseringen deretter ble utsatt til renndag fredag.

Silje Opseth var nummer 16 i første treningsomgang. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak. De hoppet henholdsvis 84,5 og 83,5 fra tre avsatser høyere opp enn Lundby.

Friskmeldte Anniken Mork landet på 69,5 meter og var bare nummer 43. Mork var den eneste av de norske hopperne som rakk å sette utfor i den andre treningsomgangen. Da ble lengden svake 60,5 meter, men under umulige forhold.

Mork har fått store deler av sesongen ødelagt av hjernerystelse.

OL-håp

Det er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.

Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.

Opseth trenger trolig to plasseringer rundt 15.-plass, Strøm enda litt bedre resultater.

(©NTB)

Populært